POS terminál taxiba - a legjobb itthon is elérhető mobil POS terminálok

2021. január 1. óta minden olyan vállalkozás, amely online pénztárgépet használ, köteles elektronikus fizetési lehetőséget is biztosítani a vevőinek.

Nemcsak törvényi kötelezettség miatt előnyös a POS terminál egy taxiba, egy futárszolgálatnál vagy akár egy mozgóárus kereskedőnél.

A Novopayment következő cikkében kifejtjük a hordozható készülékek előnyeit, valamint azt, hogy milyen mobil bankkártya olvasó terminálok közül érdemes válogatnod!


Mobil bankkártya olvasó terminál VS asztali készülékek


Habár rengeteg különböző bankkártya olvasó készülék kapható a piacon, különböző funkciókkal, alapvetően két fő kategóriába csoportosíthatók. Az, hogy Neked milyen kialakításra van szükséged, leginkább attól függ, hogy milyen körülmények között szolgálod ki a vevőidet.

  1. Asztali terminál. 
  2. Mobil (azaz mobilis) bankkártya olvasó terminál.

Mindkét típusnak a használata gyerekjáték – áram alá kell helyezni őket a töltéshez, a billentyűzet segítségével pedig beírhatod a fizetendő összeget vagy szükség esetén ezen keresztül tudja megadni a PIN kódját a vevő. 

A fizikai üzletek esetében (pl. szupermarketek) egyértelműen az asztali, tartóállványon elhelyezett terminálok a praktikusabbak. Egyrészt azért, mert fix a tranzakció rendezésének a helye, másrészt pedig azért, mert sokszor előfordul, hogy egymás után több kártyás tranzakciót is végre kell hajtani a sorban álló vevők miatt. A megfelelő használathoz ezeket a készülékeket folyamatosan áram alatt kell tartani.

A mozgó üzletek esetében viszont ritkán van állandó helyen a fizetési pont, így a hordozhatóság sokkal inkább prioritás. A mobil POS terminálok súlyra sokkal könnyebb az asztali verziókhoz képest, és az akkumulátoruknak köszönhetően töltés nélkül is használhatók egy bizonyos ideig. Ez nem csak taxiban, de akár egy futárszolgálatnál vagy étteremnél is praktikus lehet, amikor nem a vevő megy a fizetési ponthoz, hanem a fizetési pontot viszik a vevőhöz.


Miért van szükség POS terminálra a taxiban? A Novopayment bankkártya olvasó készülékek előnyei


Taxisofőrként különösen fontos, hogy mind magadnak, mind az utasodnak időt spórolj. Ebben pedig sokat segít, ha olyan mobil POS terminál kerül a taxidba, ami villámgyorsan képes feldolgozni az ügyfeleid kártyás fizetéseit – a Novopayment közel 100%-ban szünetmentes rendszerének köszönhetően ez nem lesz számodra kihívás. Minden készülékünk szigorú biztonsági előírásoknak felel meg. Ráadásul kollégáink 0-24-ben rendelkezésedre állnak, ha bármilyen, esetleges technikai probléma miatt hibaelhárításra van szükség.

A bankkártyás fizetési lehetőség ma már alapelvárásnak számít szinte minden szektorban, így eleve hátrányba kerülnek azok, akik ezt nem tudják biztosítani a vevőiknek – sokkal szívesebben ülnek az emberek olyan taxiba, ahol nem csak készpénzben rendezhetik a számla végösszegét. A Novopayment mobil bankkártya olvasó termináljai minden általános betét- és hitelkártyát el tudnak fogadni. Ezen felül pedig szolgáltatóként is sokkal könnyebb átlátni a bevételeidet az online riporting rendszerünkön keresztül, ahol minden egyes kártyás tranzakciót egy helyen tudsz követni.

Minden tranzakció 1-2 napon belül jóváírásra kerül a számládra. Ha a Novopayment-től kérsz árajánlatot nem kell tartanod a rejtett költségektől, és hűségidő sincs nálunk. Sőt, még új számlát sem kell nyitnod, mivel minden készülékünk bankfüggetlen. Minden eddigi ügyfelünket a szolgáltatásunk minőségével és a megbízható mobil POS termináljainkkal győztünk meg.


A legjobb mobil POS terminálok taxisoknak és futároknak a Novopaymentnél


A Novopayment kínálatában megtalálod a jelenleg legnépszerűbb mobil POS terminál típusokat. Összefoglaltuk Neked a különböző funkcióikat, hogy még könnyebben dönthess, de kérdés esetén mindig számíthatsz az ügyfélszolgálatunkra is! 


A80 mobil POS terminál

Az egyik legnépszerűbb bankkártya olvasó terminál sokoldalúságának köszönhetően, mivel egyszerre tud működni asztali és mobil készülékként. ECR integrált megoldásokhoz is kiváló, ez a kifejezetten strapabíró készülék, ami még a legforgalmasabb időszakokban is gyorsan fel tudja dolgozni ügyfeleid kártyás fizetéseit.


A920 mobil POS terminál

Az egyik legelegánsabb és legmagasabb teljesítménnyel rendelkező POS terminál széria a piacon. Ritkán kell tölteni az erős akkumulátornak köszönhetően. Az A920 Pro teljesítménye és energiahatékonysága példaértékű.


S920 mobil POS terminál

Az S920 nagy élettartamú akkumulátorának köszönhetően több száz kártyás fizetést is le tud bonyolítani, mire újra töltened kéne. Ideális mobil bankkártya olvasó terminál taxiba vagy futároknak, akik hosszabb utakra indulnak, de a vendéglátóiparban dolgozók számára is kitűnő választás. Kezelését a nagy felbontású, színes érintőképernyő, valamint a számtalan egyszerű csatlakozási lehetőségek is megkönnyítik: 3G, 4G, GPRS, WiFi, Bluetooth.


D220 mobil POS terminál

A piacon a legkönnyebb mobil POS terminál, ami taxiba kerülhet. Nem rendelkezik nyomtatóval, így a D220 kevesebb, mint 190 grammot nyom. 


Felkeltette érdeklődésed valamelyik mobil POS terminálunk? Nem vagy még benne biztos, hogy melyik készülék lenne a legpraktikusabb taxiba?

LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA, és olyan személyre szabott ajánlatot állít össze Neked a Novopayment szakértői csapata, ami a leginkább megfelel a vállalkozásod igényeinek!


További cikkeink

Az online bankkártyás fizetés menete - 5 tipp a sikeres webshop indításhoz

Az online bankkártyás fizetés menete - 5 tipp a sikeres webshop indításhoz

Bővebben
Bankkártya olvasó terminál telepítése - Üzemeld be új POS terminálod könnyedén!

Bankkártya olvasó terminál telepítése - Üzemeld be új POS terminálod könnyedén!

Bővebben
POS terminál összehasonlítás - Melyek a dobogós bankkártya terminálok jelenleg a piacon?

POS terminál összehasonlítás - Melyek a dobogós bankkártya terminálok jelenleg a piacon?

Bővebben