POS terminál költségei: Mennyibe kerül egy bankkártya terminál telepítése és annak üzemben tartása?

Bankkártya-elfogadás előtt minden kereskedőnek érdemes tisztában lennie a POS terminálok költségeivel.

Sok helyen kötelező és majdnem mindenhol elvárás a vásárlók részéről a kártyás fizetés lehetősége, ugyanakkor nem mindegy, hogy melyik szolgáltatónál milyen készüléket választod. A Novopayment következő cikkében végigvesszük, hogy milyen tényezők befolyásolják a POS terminálok költségeit, valamint, hogy milyen árakra számíthatsz egy bankkártya terminál üzemben tartásánál!


POS terminál költségei: mennyibe kerül egy bankkártya terminál üzemeltetése?


Nehéz egyértelmű választ adni egy ilyen kérdésre, mivel minden POS terminál szolgáltatónál más alapján határozzák meg a bankkártya terminálok költségeit. Egyes szolgáltatók nem is írnak ki konkrét árakat a weboldalukon, mert egyéni konstrukciókat ajánlanak a vállalkozás igényeihez igazodva.

Mindenképpen érdemes utánajárnod annak, hogy hosszú távon milyen költségekkel jár egy POS terminál üzemeltetése, ugyanis jelentős különbségek fordulhatnak elő az egyes bankok és fizetési szolgáltatók eszközei között. Az ár mellett a szolgáltatások tartalma sem azonos.

Lehet például olyan szolgáltató, ahol csak maga a POS terminál megvásárlása jelent egyszeri költséget (kb. 9.000 – 120.000 forint között, készüléktől függően) és nincs havi díj, viszont ugyanúgy kell fizetni a tranzakciónkénti költséget, és egyáltalán nincs szerviz szolgáltatás felmerülő hiba esetén. 

Más esetekben pedig bérbe adják a POS terminált a vállalkozásnak és nincs fix vásárlási vagy telepítési költség, csak havi bérleti díj (ami forgalomtól függően 0 és 10.000 forint között szokott mozogni). Általában ezért cserébe szerviz és egyéb szolgáltatást nyújt a szolgáltató.

Figyeljünk oda, hogy lehetőleg ne vásároljuk meg a POS terminált a szolgáltatótól! A garanciális ügyintézés bonyodalmas, időigényes, valamint szolgáltatóváltás esetén a megvásárolt készülék fölöslegessé válik! A szolgáltatók nem helyezik üzembe azokat a terminálokat, melyeket nem maguk bocsátanak rendelkezésre!


Bankkártya terminál költségei: különböző árazási módszerek POS terminál szolgáltatóknál


Összefoglaltuk, hogy mit tartalmazhat egy bankkártya terminál költségeire vonatkozó árajánlat egy POS terminál szolgáltatótól:

  • Havi POS terminál költség: Bérleti konstrukció, ami az esetleges javításokat, kiszállásokat is tartalmazza.
  • Egyszeri POS terminál vásárlási költség: Azon vállalkozóknak, akik jobban szeretnék saját tulajdonukban tudni a terminált.
  • Bankkártya terminál telepítési költség: Egyszeri költség a terminál telepítéskor. 
  • Bankkártya terminál tranzakciós költség: Tranzakciónként levont költség, aminek meghatározása szolgáltatónként eltér. Jellemzően a vásárlás értékének meghatározott százaléka, előfordul minimum díj vagy fix tranzakciós díj is. A legjobban erre kell figyelni az ajánlatokban.

További fontos szempont lehet a hűségidő, az elvárt havi minimum forgalom vagy a támogató ügyfélszolgálat elérhetősége.


Novopayment POS bankkártya terminál költségei - Személyre szabott ajánlatok minden vállalkozás számára


A Novopayment megbízható partner a bankkártyás tranzakciók során. Az üzleti tevékenységének és a vállalkozás méretének megfelelően személyre szabott ajánlatot tudunk nyújtani, hogy az igényeidhez legjobban illeszkedő bankfüggetlen POS terminált használhasd. Ajánlataink egyértelműek, áttekinthetőek, könnyen számíthatóak, nincsenek apróbetűs rejtett költségek. A Novopaymentnél a minőségi szolgáltatásban hiszünk, így nincs hűségidő. Csomagjaink mellé változatos és minőségi terminál kínálatot ajánlunk.  Ügyfélszolgálatunk éjjel-nappal rendelkezésedre áll.


A POS bankkártya terminálok költségei több szemponttól is függhetnek: a Novopaymenttől mindig személyre szabott ajánlatot kapsz, ami a lehető legjobban illeszkedik a  vállalkozásod méretéhez és tevékenységi köréhez.

ÍRJ NEKÜNK és kollégáink hamarosan felkeresnek egy egyedi ajánlattal!


További cikkeink

A POS terminál jelentése - Mi az a POS terminál és miért éri meg beszerezni vállalkozása számára?

A POS terminál jelentése - Mi az a POS terminál és miért éri meg beszerezni vállalkozása számára?

Bővebben
Az online bankkártyás fizetés menete - 5 tipp a sikeres webshop indításhoz

Az online bankkártyás fizetés menete - 5 tipp a sikeres webshop indításhoz

Bővebben
A bankkártya leolvasó működése - Minden, amit egy POS terminál működéséről tudni érdemes!

A bankkártya leolvasó működése - Minden, amit egy POS terminál működéséről tudni érdemes!

Bővebben