Mitől függhet egy bankkártya terminál díja? Útmutató a POS terminál bérleti és tranzakciós díjakhoz

Az új kártyaolvasó készüléked igénylése előtt érdemes tisztában lenned azzal, hogy mitől függhet egy bankkártya terminál díja.

A Novopayment következő blogbejegyzésében a készpénzmentes fizetés szakértői összefoglalták Neked a legfontosabb tényezőket, amelyek befolyásolhatják a POS terminál díjakat! Mi határozza meg a bérleti és tranzakciós díjakat egy POS terminál szolgáltató árajánlatában?


Bankkártya terminál díjak - Miben különbözhetnek a POS terminál szolgáltatók ajánlatai?

Nem egyszerű konkrét példákat találni a bankkártya terminál díjakra, mivel a magyar piacon is a legtöbb POS terminál szolgáltató egyéni árajánlatok alapján dolgozik. A vállalatod mérete, becsült éves kártyaforgalma, és az üzleti tevékenységed jellege is befolyásolhatja, hogy milyen bérleti vagy tranzakciós díjakkal kell számolnod a POS terminálod igénybevételéhez.

A POS terminál díjakat természetesen a készülék típusa is befolyásolhatja, ezen a piacon is több különböző termék közül válogathatsz, különböző árkategóriákban. Azt is érdemes végiggondolnod az igénylés előtt, hogy milyen típusú készülékre van szükséged. 

Hordozhatóra, vagy fix, asztali terminálra? Mi a legpraktikusabb a Te vállalkozásod számára, hol történik a fizetés? 

  • Például forgalmasabb szupermarketekben, ahol a vevő megy az eladóhoz, egyértelműen a fix terminálok jelentik a megoldást. Ezeket ajánlott áram alatt tartani, így nem is igényelnek külön töltést.
  • Az akkumulátor-alapú, hordozható terminálok esetén számolnunk kell a töltéssel, viszont a nagyfokú mobilitásuknak hála ideális megoldást jelentenek futárszolgáltoknak, taxisoknak, helyhez nem kötött szabadúszó vállalkozóknak.

A bankkártya terminál díjakat a készülékek funkciói is befolyásolhatják. Nézd meg, hogy milyen extra funkciók érhetők már el a legújabb készülékeknél. Megkönnyítik ezek a vállalkozásod mindennapjait? Vagy egy egyszerűbb készülék is megteszi?


A bankkártya terminál díjak csoportosítása

A bankkártya terminál díjakat 4 fő kategóriába csoportosíthatjuk:

  1. Egyszeri, fix díjak
  2. Bérleti díjak
  3. Tranzakciós díjak
  4. Szolgáltatótól független díjak


1. Egyszeri, fix POS terminál díjak

Vásárlás esetén, vagy a terminál üzembe helyezésnél számíthatsz ilyen költségekre. A Novopayment esetében az üzembe helyezés díjtalan.


2. POS terminál bérleti díj

Bérleti konstrukció esetén havonta visszatérő költség. Fő előnye, hogy mivel a szolgáltató felel a készülék hibátlan működéséért, a POS terminál bérleti díja az esetleges szerviz költségeket is fedezi.


3. POS terminál tranzakciós díjak

A POS terminál tranzakciós díja a kártyás fizetések alapján, azaz a vállalkozásod becsült kártyaforgalma alapján kerül meghatározásra. Habár szerződésben erről előre megállapodunk, ha netán nagyon elmaradnának a valós adataid a becsült forgalmadtól, akkor a Novopayment ezt utólag csökkentheti, hogy ne menjen ez a díj a nyereségességed rovására.


4. POS termináltól független díjak

Ezek a POS terminál díjak már a szolgáltató befolyásán kívül esnek, nem képezik az árajánlat részét. Ilyen a bankközi jutalék és a kártyatársasági díj.

 

Így segít Neked a Novopayment a POS terminál díjak és költségek mérséklésében

A törvényes előírásoktól függetlenül nehezen tudná ma már megengedni magának egy vállalkozás, hogy ne biztosítsa vásárlói számára a készpénzmentes fizetés lehetőségét – ennek hiányában könnyen vevőket veszíthetsz.

Ráadásul a POS terminál bérleti és tranzakciós díjak mellett továbbra is tud nyereségesen működni a vállalkozásod. 

A Novopayment készpénzmentes fizetés szakértői már rengeteg üzletnek segítettek megtalálni azt a bankkártya terminált, ami a leginkább megfelel az egyéni igényeiknek. Több módon is tudunk Neked segíteni abban, hogy könnyen számolhass átlátható POS terminál díjakkal, sőt, akár a költségeid csökkentésében is segíthetünk!

  • 0 hűségidő, 0 rejtett költség. A szolgáltatásunk és POS termináljaink minősége, megbízhatósága miatt választanak továbbra is minket kedves ügyfeleink.
  • Ingyenes, 0-24 elérhető szerviz szolgáltatás. A POS terminál bérleti díja fedez minden esetleges szerviz költséget a jövőben. Legkésőbb 24 órán belül orvosolják kollégáink a felmerülő technikai problémákat.
  • Bankfüggetlen POS terminálok. A Novopayment bármilyen már meglévő számlára írja jóvá a vállalkozásod forgalmát, akár pénznem, üzlethelyiség, vagy terminál szerint.
  • Bankkártya terminál díjak mérséklése DCC visszatérítéssel. A dinamikus valutaváltásnak köszönhetően külföldi vásárlóid akár saját országuk pénznemében is rendezhetik a vásárlásukat. Ennek pedig pozitív jutaléka is van, minden ilyen tranzakció után számíthatsz jóváírásra a Novopayment partnereitől. Volt olyan ügyfelünk, aki egy hónapban így nullázta le a POS terminál tranzakciós díjakat! Sőt, sok külföldi vásárló esetén olyan eset is előfordulhat, hogy mi utalunk Neked többletet!


A Novopaymentnél egy szakértői konzultáció keretein belül gondoskodunk róla, hogy megtaláljuk a számodra legideálisabb megoldást, hogy a bankkártya terminál díjak ne menjenek a nyereségességed rovására.

Add meg a becsült éves bankkártya forgalmadat, pár cégedre vonatkozó adatot, és a készpénzmentes fizetés szakértői hamarosan visszajeleznek egy díjmentes árajánlattal!

KÉREK EGYÉNI ÁRAJÁNLATOT A NOVOPAYMENT SZAKÉRTŐITŐL!


További cikkeink

Fizetés okostelefonnal üzletedben - telefonos fizetési lehetőségek biztosítása

Fizetés okostelefonnal üzletedben - telefonos fizetési lehetőségek biztosítása

Bővebben
POS terminál hibakódok - Mi mit jelent a bankkártya terminál hibakódok világában?

POS terminál hibakódok - Mi mit jelent a bankkártya terminál hibakódok világában?

Bővebben
Online vásárlás bankkártyával, biztonságosan

Online vásárlás bankkártyával, biztonságosan

Bővebben