Online bankkártya elfogadás – Állíts be internetes fizetési módokat a webshopodban!

A mai webáruházak közel sem tudnának olyan széles vevőkört kiszolgálni, ha nem szerepelne lehetőségként az online fizetés kártyával a fizetési opcióik között.

A mobiltárca és az online bankkártya elfogadása alapvető elvárás minden webshop felé, de a futárszolgálatok sem kerülhetik el a POS terminálok használatát az utánvétes fizetések miatt. Internetes fizetési megoldások nélkül nem is lehet már elképzelni az e-kereskedelmet.

A Novopayment következő cikkében kifejtjük, hogy milyen internetes fizetési módokat érdemes beállítani a webshopodban!


Online fizetés kártyával – Miért fontos ezt a lehetőséget biztosítanod a vásárlóidnak?


A fogyasztói szokások és a jogi környezet változása miatt egyre népszerűbbek az internetes fizetési módok Magyarországon is. 

Minden hazai és nemzetközi cégnek tudnia kell alkalmazkodnia a megváltozott fogyasztói igényekhez. Ez a trend már a COVID-járvány előtt is megfigyelhető volt, azóta pedig még inkább átszokott a vásárlók nagy része arra, hogy online fizessenek kártyájukkal ahelyett, hogy személyesen intéznék a bevásárlásukat.


Milyen internetes fizetési módokkal biztosíthat színvonalasabb ügyfélélményt egy webshop?

Egy webshop többféle internetes fizetési megoldás közül is választhat, hogy eleget tegyen a vásárlói igényeknek.

 1. Banki átutalás
 2. Online fizetés kártyával
 3. Elektronikus (virtuális) pénztárca
 4. Utánvétes fizetés bankkártyaolvasó (POS) terminállal

Mindegyik internetes fizetési módnak megvannak a maga előnyei. Fontos, hogy mindig vedd figyelembe vásárlóid szemszögét: mindenki más internetes fizetési módot részesít előnyben. Minél több lehetőséget tudsz nekik kínálni arra, hogy rendezzék a webshopodban leadott rendeléseket, annál szélesebb vevőkört érhetsz el. A neves fizetési szolgáltatók megoldásainak a beépítésével pedig még inkább növelheted a webáruházad iránti bizalmat.


1. Banki átutalás

Mivel akár applikáción keresztül is elutalhatják a webshopod bankszámlájára a rendelés összegét pár kattintás után, így a banki utalás sok vásárló számára kényelmes megoldás.

Előny a webshopod számára, hogy nem kell extra közvetítői költséggel számolnod. Ugyanakkor tartsd fejben, hogy ennek nyomon követése nehezebb, a tranzakció esetleges költségét a vásárlót terhelné, valamint a kártyatársaságok által nyújtott garanciák itt nem érvényesülnek, tehát a vásárló részéről ez több bizalmat feltételez.


2. Online fizetés kártyával

A legpraktikusabb és legbiztonságosabb (a kártyatársaságok minőségbiztosításának hála) internetes fizetési mód, amit beállíthatsz a webáruházadban. Mondhatni nem engedheted meg magadnak, hogy ne szerepeljen lehetőségként az online bankkártya elfogadása webshopodban. A fogyasztók és céged számára is nagy előny, hogy a szolgáltató által biztosított online rendszer a webshopodnak azonnali visszajelzést küld a vásárlás sikerességéről. 

Minél több bankkártya típussal lehet fizetni a webshopodban, annál szélesebb vevőkörre tehetsz szert. Ezt természetesen az is elősegíti, ha megbízható, neves fizetési oldalakat alkalmazol. Arra is figyelj, hogy ne legyen túl komplikált az ügyfélhitelesítés.


3. Elektronikus (virtuális) pénztárca

Egyre népszerűbb megoldás a rugalmasságának köszönhetően. Egyik legismertebb példája a PayPal. A vásárlók egy előre feltöltött egyenleggel rendezhetik online vásárlásaikat, sokan részesítik előnyben kisebb értékű tranzakcióknál.

A webshopok számára azért is előnyös beállítani ezt az internetes fizetési módot, mert az ilyen jellegű fizetések a legtöbb esetben azonnal jóváírásra kerülnek. Azonban a kártyatársasági garanciák itt sem tudnak érvényesülni. 


4. Utánvétes fizetés bankkártya olvasó (POS) terminállal

Még sosem voltak ilyen népszerűek az internetes fizetési megoldások, de az utánvétes fizetés lehetőségét semelyik webshop sem kerülheti el. Még úgy is érdemes megfontolnod, hogy nagyobb kockázatot jelent neked, mint a többi felsorolt megoldás. A vásárlók legtöbbször a bizalmatlanság miatt választják ezt a lehetőségét, hogy csak a csomag ellenőrzése után kelljen rendezni a rendelés összegét. Ilyenkor is azonban egyre többen részesítik előnyben a kártyás fizetést POS terminálon keresztül.


Internetes fizetési módok a Novopayment által: így állíthatod be egyszerűen az online bankkártya elfogadást a webshopodban


A Novopayment könnyen integrálható és kezelhető internetes fizetési módokat kínál minden hazai és nemzetközi webshop számára, mérettől függetlenül. Európa legnagyobb fizetési szolgáltatóival dolgozunk együtt, valamint minden nemzetközi kártyatípust elfogadunk (Visa, Maestro, MasterCard, Diners/Discover, UnionPay, VPAY, JCB, Amex). A legnépszerűbb bankkártyamárkák elfogadása mellett a legújabb online technológiák használatát is biztosítjuk, mint a GooglePay és az ApplePay.

Ráadásul saját és partnereink internetes fizetési módjait nem csak külön-külön, hanem kombinálva is tudjuk alkalmazni a webshopod rendszerében. Olyan egyedi csomagot tudunk neked összeállítani, ami a leginkább megfelel az igényeidnek.

Gyorsan telepíthető, kész pluginokkal támogatjuk a legelterjedtebb webáruház rendszereket:

 • WooCommerce
 • Opencart
 • Prestashop
 • Drupal
 • ePages
 • Magento
 • Odoo
 • Gambio
 • JTL 
 • SAP
 • Shopify
 • Salesforce
 • és sok más


Bérelhető webáruházak integrált online fizetési megoldásai közül támogatjuk a legelterjedtebbeket:

 • Unas
 • Shoprenter
 • D-Edge
 • e-GDS
 • TMRW
 • és sok más


A tényleges integráció akár pár óra alatt is megoldható: ezek után máris fogadhatod az ügyfeleid online kártyás fizetéseit, több mint 90 pénznemben.

A készpénzmentes fizetési megoldások biztonságáról is gondoskodik a Novopayment. Internetes fizetési módjaink megbízhatóságát a legkorszerűbb cybertechnikai megoldásokkal garantáljuk, így a webáruházad és vásárlóid adatai is már az első pillanattól kezdve teljes biztonságban vannak.


A Novopayment internetes fizetési módjai minden cég számára megkönnyítik az online bankkártyás fizetések fogadását. Kérj tőlünk árajánlatot, és megtaláljuk azt a megoldást, ami a leginkább megfelel a vállalkozásodnak!


További cikkeink

POS terminál taxiba - a legjobb itthon is elérhető mobil POS terminálok

POS terminál taxiba - a legjobb itthon is elérhető mobil POS terminálok

Bővebben
POS terminál költségei: Mennyibe kerül egy bankkártya terminál telepítése és annak üzemben tartása?

POS terminál költségei: Mennyibe kerül egy bankkártya terminál telepítése és annak üzemben tartása?

Bővebben
POS terminál használata - Mit érdemes tudni, mielőtt beüzemeljük új bankkártya terminálunk?

POS terminál használata - Mit érdemes tudni, mielőtt beüzemeljük új bankkártya terminálunk?

Bővebben