Melyik a legjobb POS terminál? Rangsoroltuk az 5 legjobb POS terminált

2021. január 1-je óta minden vállalkozásnak kötelező valamilyen elektronikus fizetési módot biztosítania a vásárlói számára, amennyiben online pénztárgépet használ.

Erre az egyik legkézenfekvőbb módszer egy kártyás fizetés fogadására alkalmas terminál igénylése, amiből ma már többféle típust is kínálnak a bankok és más szolgáltatók. 


De mi alapján döntheti el egy vállalkozás, egy étterem, vagy egy kiskereskedelmi üzlet, hogy számára melyik a legjobb POS terminál? A Novopayment következő cikkében ehhez nyújtunk segítséget: rangsoroltuk Neked az 5 legnépszerűbb készüléket, hogy könnyebben dönthess! 


A legjobb POS terminálok a Novopayment kínálatában


A Novopayment a jelenleg piacon kapható legnépszerűbb készülékeket kínálja minden méretű és típusú vállalkozás számára. Összefoglaltuk Neked a legjobb POS terminálok főbb tulajdonságait! 

1. A80 POS terminál

Az A80 egy időtálló és sokoldalú készülék. Sokrétű felhasználási köre abban is megmutatkozik, hogy fix és hordozható készülékként ugyanúgy használható, ami az opcionális akkumulátor tartalékának köszönhető.
Strapabíró eszköz, ami még csúcsidőben is gond nélkül helytáll - problémamentesen tudod majd egymás után fogadni a felsorakozott vásárlóid kártyás fizetéseit. Emellett pedig ECR integrált megoldásokhoz is remek választás.

Talán az egyik legjobb POS terminál KKV-k számára, ami remek ár-érték arányának is köszönhető.

2. D220 POS terminál

Ha számodra a hordozhatóság a legfontosabb szempont, akkor valószínű, hogy pont ez lesz a legjobb POS terminál a vállalkozásod számára. A D220 jelenleg az egyik legkönnyebb bankkártya terminál a világon: súlya még a 190 grammot se éri el. Ez annak is köszönhető, hogy a készülék teljesen papírmentes, nem rendelkezik nyomtatóval.

Kis mérete ellenére mindennapi használatát megkönnyíti a nagy felbontású színes képernyője. A papírmentesség pedig nem csak a céged fenntartható működését segíti elő, de az irodai költségeidet is lecsökkenti.

Ha modern, kicsi, gyors, és „zöld” eszközt keresel, akkor ezek után nem kell sokáig gondolkodni azon, hogy számodra melyik a legjobb POS terminál!

3. S800 POS terminál

Az S800 egy asztali terminál, amit masszív felhasználásra terveztek: nagy kapacitású DDR memória, 32 bites ARM11 processzor, villámgyors nyomtató. A közel szünetmentes működtetés a stabil, megbízható Linux alapú operációs rendszernek is köszönhető.

További bővítések is lehetségesek, hála a sok periféria csatlakozónak. A beépített NFC (Near Field Communication) funkcióval pedig további, elektronikus és érintésmentes fizetési lehetőségeket is kínálhatsz vásárlóidnak. Ügyfeleid okostelefonjukon keresztül is rendezhetik a vásárlások összegét, de Chip, PayPass, és mágnesszalagos bankkártyás fizetéseket is el tudsz majd fogadni. ECR (Electronic Cash Register) integrációs megoldásokkal is kompatibilis. 

Ráadásul külön PIN PAD is kapható hozzá, így még inkább megkönnyítheted a vásárlóidnak azokat a tranzakciókat, ahol a PIN kódjuk beütésére van szükség. Neked pedig nem kell külön odanyújtanod az asztali terminált a PIN kód begépeléséhez.

Az egyik legjobb POS terminál amit választhatsz az üzletednek, főleg ha sok kártyás fizetést kell feldolgoznod.

4. 920 és A920 Pro POS terminál – teljesítmény és elegancia ötvözete

Az A920 széria modern készülékekből áll, amelyek remek ötvözetet képeznek az elegáns megjelenés és a magas teljesítmény között. 

Az alap A920 készülék Cortex A7 processzorral rendelkezik, az A920 Pro pedig Cortex A53 processzorral. A Cortex-A53 a leggyakrabban alkalmazott 64 bites Armv8-A processzor. Elődjeinél lényegesen nagyobb teljesítményt nyújt, ráadásul magasabb szintű energiahatékonyság mellett. 

Ezen felül az A920 széria nagy teljesítményű akkumulátorral is rendelkezik, így sokkal ritkábban kell tölteni. 

Olyan elektronikus fizetési módok fogadására leszel képes ezzel a készülékkel, mint például:
 • érintésmentes NFC fizetések
 • mobil pénztárca
 • Chip & PIN
 • Swipe fizetések
 • QR kód beolvasás


Az A920 és A920 Pro teljesítményének aligha van párja – ez az egyik legjobb POS terminál a piacon.


5. S920 és Q80 POS terminál

Végül, de nem utolsó sorban két olyan terminál szerepel, amelyek remekül szolgálnak a vendéglátóiparban dolgozó cégeknek.

 • Az S920 hordozható, nagy élettartamú akkumulátorral rendelkező POS terminál. Beépített NFC csatlakozóval is rendelkezik, a csatlakozási lehetőségek között a 3G, 4G és a WiFi is szerepel.
 • A Q80 az egyik legkisebb asztali POS terminál a piacon. Csupán egy szabványos ethernet csatlakozás szükséges a telepítéshez. Ezen felül roppant gyors nyomtatóval rendelkezik.


Éttermek, kávézók, kiskereskedelmi egységek, és szupermarketek számára az egyik legjobb POS terminál a Q80. Viszont, ha a hordozhatóság fontosabb szempont számodra, akkor inkább az S920 készüléket javasoljuk.


Melyik a legjobb POS terminál? Így könnyíti meg a vállalkozások dolgát a Novopayment


Nem csak a készülékek technikai paraméterei különböznek egymástól, hanem a vásárláshoz/bérléshez kapcsolódó feltételek és költségek is. 

Nem egyszerű eldönteni, hogy melyik a legjobb ajánlat. Sok szolgáltató eltérő módon árazza a POS termináljait, vagy akár 2-3 év hűségidőhöz köti annak használatát. Olyan esettel is találkozni, ahol a készülék megvásárlásának az ára nem tartalmazza az esetleges szerviz költségeket, ha bármilyen műszaki hiba miatt ki kell cserélni a készüléket.  

A Novopayment megbízható POS termináljai a következő módon könnyítik meg a kártyás fizetések fogadását:

 • Minden vállalat számára egyedi fizetési megoldást tudunk kínálni.
 • Közel 100%-ban szünetmentes rendszer.
 • 0-24-ben elérhető hibaelhárítás.
 • Széleskörű fizetési opciók: összes általános betét- és hitelkártya + SZÉP KÁRTYA elfogadása.
 • Egy helyen megtalálsz minden kártyás tranzakciót az online riporting rendszerünkön keresztül.
 • Nincs se hűségidő, se rejtett költség.
 • Pontos és gyors tranzakció jóváírások.
 • Szigorú biztonsági előírások szerinti működés.


Felkeltette érdeklődésed valamelyik készülékünk? Kérj személyre szabott ajánlatot a Novopayment szakértői csapatától!

Tapasztalt kollégáink abban is segítenek dönteni, hogy melyik a legjobb POS terminál a vállalkozásod számára!
További cikkeink

A bankkártya elfogadás költségei - Mennyibe kerül fenntartani egy POS terminált?

A bankkártya elfogadás költségei - Mennyibe kerül fenntartani egy POS terminált?

Bővebben
Melyik a legolcsóbb POS terminál?

Melyik a legolcsóbb POS terminál?

Bővebben
POS terminál összehasonlítás - Melyek a dobogós bankkártya terminálok jelenleg a piacon?

POS terminál összehasonlítás - Melyek a dobogós bankkártya terminálok jelenleg a piacon?

Bővebben