Fizetés egészségpénztári kártyával: tegyél szert több vásárlóra

Ha a fizetést egészségpénztári kártyával is meg tudják oldani nálad a vásárlóid, akkor még tovább szélesítheted a vevői körödet.

A Novopayment következő blogbejegyzésében összeszedtük Neked a legfontosabb tudnivalókat ezzel a készpénzmentes fizetési módszerrel kapcsolatban, valamint, hogy hogyan oldhatod meg egyszerűen az EP kártya használatát a saját üzletedben!


Az egészségpénztári kártya használata: mit kell róla tudni?

Az egészségpénztári kártya használata extra fizetési lehetőséget kínál a vevőid számára.

Lényegében egy megtakarítási forma. Az EP (egészségpénztár) tagok különböző egészségügyi szolgáltatások díjait fedezhetik egy nonprofit szervezetbe irányuló, rendszeres befizetésekből. Ezt a szervezetet magánszemélyek alapítják, és hasonlóan működik, mint egy bank. A tagok mind rendelkeznek külön számlával, ahol számon tarthatják a megtakarításaikat, és külön EP kártyával is rendelkezhetnek, amivel lebonyolíthatják az egészségügyi tranzakciók rendezését.

Az egészségpénztári kártya használata többek között ilyen egészségügyi szolgáltatások fedezésére alkalmas:

 • Babaápolási termékek.
 • Nőgyógyászati vizsgálatok.
 • Fogászati költségek.
 • Szemüveg vásárlása.
 • Urológiai vizsgálatok.


Az egészségpénztári kártya aktiválása és elfogadása


1. Vevői oldalról 

Még első használat előtt szükséges az egészségpénztári kártya aktiválása, ami egyszerűen elvégezhető online, applikáción keresztül, vagy akár telefonon is pár személyes adat megadását követően. 

A belépés önkéntes alapon működik. Az EP tagság feltétele a rendszeres, havi tagdíj befizetése. Ennek a minimális mértéke változhat egészségpénztáranként, de a legtöbb esetben olcsó összegről van szó (1000 és 2000 Ft között havonta).

Azon felül pedig, hogy az egészségpénztári kártya aktiválása után máris fel lehet használni egészségvédelmi célokra, a havi befizetésekből akár 150 000 Ft adóvisszatérítést is lehet igényelni éves szinten.


2. Szolgáltatói oldalról

Az EP kártya előnyeit tekintve nem csoda, hogy sokan igénybe veszik hazánkban. Szolgáltatóként pedig érdemes ezt kihasználnod, és megoldanod az üzletedben az egészségpénztári kártya elfogadását, hogy még több vevőre tehess szert.

Az egészségpénztári kártya aktiválása után többek között ilyen szolgáltatóknál vehetik majd igénybe a kártyájukat az EP tagok:

 • Gyógyszertárak.
 • Gluténmentes élelmiszerforgalmazók.
 • Gyógyászati segédeszköz forgalmazók: optikák és egyéb orvostechnikai eszközök.
 • Orvosi rendelők.
 • Fizioterápiás kezeléssel foglalkozó szakemberek, gyógymasszőrök, gyógytorna rendelők. 
 • Gyógyhelyek: klímagyógyintézetek, mozgásszervi betegségek kezelése, gyógyfürdőkórházak, szanatóriumok, gyógybarlangok.
 • Otthoni gondozással foglalkozó szakápolók, idősgondozás.

Szerencsére az EP kártya elfogadásához nem kell bonyolult feltételrendszernek megfelelned szolgáltatóként. Egy minőségi POS terminál nem csak a legelterjedtebb bank- és hitelkártyákat fogadja el, hanem az egészségpénztári kártya használatát is lehetővé teszi.


Fizetés egészségpénztári kártyával: előnyök összefoglalva szolgáltatói szemszögből

Ha lehetővé teszed a fizetést egészségpénztári kártyával az üzletedben, az több szempontból is előnyös lehet számodra:

 1. Nem kell hozzá külön készülék részedről. A közel szünetmentes rendszerrel működő Novopayment POS terminálok ugyanolyan villámgyorsan fel tudják dolgozni az EP kártyás tranzakciókat, mint a hagyományos bankkártyás fizetéseket. Egy terminállal tehát minden fizetési lehetőséget le tudsz fedni.
 2. Több vásárlóra tehetsz szert. A vevők szinte mindig azokat a szolgáltatókat preferálják, ahol a készpénzen és a bankkártyán kívül másképp is rendezhetik vásárlásaikat. Az egészségpénztári kártya használatával lehetőséget adsz a vevőidnek, hogy a megtakarításaikból fizethessenek a szolgáltatásaidért. A fizetést egészségpénztár kártyával ugyanolyan könnyen lehet rendezni, mint más érintésmentes fizetési módokat. Általános aranyszabály: minél több fizetési lehetőséget kínálsz, annál több vásárlóra tehetsz szert!
 3. Így is népszerűsítheted a szolgáltatásodat. Digitális korszakban élünk, a legtöbb vásárló utánajár az egyes termékeknek és szolgáltatásoknak, mielőtt igénybe venné őket. Ehhez hozzátartozik a fizetési lehetőségek ellenőrzése is. Jelezd egyértelműen a weboldaladon, hogy nálad a fizetés egészségpénztári kártyával is megoldható, az üzletedben pedig rakj ki jól látható matricát, feltűnő helyen (bejárat, pénztár, POS terminál).


Fizetés egészségpénztári kártyával: oldd meg egyszerűen a használatát a Novopayment szakértőivel!

Novopayment terminállal a fizetés egészségpénztári kártyával is pofonegyszerűen megoldható. 

 • A készülék beüzemelése csupán pár percig tart, utána pedig máris fizethetnek nálad a vevőid EP kártyával.
 • Minden esetben egyedi árajánlat alapján dolgozunk. A Novopayment készpénzmentes fizetés szakértői így tudják figyelembe venni, hogy mekkora a vállalkozásod, mik a saját egyedi igényeid, amiben Neked segíthetünk. A Novopaymentnél hiszünk a személyre szabott megoldásokban – pontosan ezért tudjuk akár kombinálva is alkalmazni Európa legnagyobb fizetési szolgáltatóinak a megoldásait.
 • Az egészségpénztári és bankkártyás fizetések úgy kerülnek jóváírásra, ahogy Neked megfelel: terminál, üzlethelyiség, vagy akár pénznem szerint. 
 • Támogatni szeretnénk a nyereséges működésedet egy olyan színvonalas szolgáltatással, ami sem hűségidőt, sem rejtett költségeket nem von maga után.


Ha Te is a lehető legegyszerűbben szeretnéd megoldani az üzletedben a fizetést egészségpénztári kártyával, akkor KÉRJ TŐLÜNK ÁRAJÁNLATOT! 

További cikkeink

A POS terminál jelentése - Mi az a POS terminál és miért éri meg beszerezni vállalkozása számára?

A POS terminál jelentése - Mi az a POS terminál és miért éri meg beszerezni vállalkozása számára?

Bővebben
Digitális jegybankpénz – Minden, amit vállalkozóként érdemes tudni a készpénzmentes fizetésről

Digitális jegybankpénz – Minden, amit vállalkozóként érdemes tudni a készpénzmentes fizetésről

Bővebben
POS terminál taxiba - a legjobb itthon is elérhető mobil POS terminálok

POS terminál taxiba - a legjobb itthon is elérhető mobil POS terminálok

Bővebben