Bankkártya olvasó terminál telepítése - Üzemeld be új POS terminálod könnyedén!

Manapság szinte minden vállalat biztosítani tudja a kártyás fizetés lehetőségét vevőinek.

Ha nem akarsz vásárlókat veszíteni, ezt Te sem kerülheted el. Szerencsére a Novopayment segítségével nem egy komplikált folyamat egy új bankkártya olvasó terminál telepítése. Következő cikkünkben most ehhez nyújtunk Neked útmutatást! 


Miről érdemes tudni a bankkártya terminál telepítése előtt?


Felhasználás szempontjából két fő típusát különböztetjük meg a POS termináloknak: vannak hordozható és fix, asztali készülékek. Mindkettő bankkártya olvasó terminál telepítése ugyanolyan egyszerű, de a vállalkozásod igényeitől függően érdemes átgondolnod, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb.

Egy futárszolgálatnál vagy egy étteremnél nagy előny a hordozhatóság, mivel így a fizetés helyszíne bárhol lehetséges, ahol a vevő tartózkodik. Szupermarketeknél és más kereskedelmi egységeknél viszont fix fizetési pontok vannak, így sokkal praktikusabb egy nagyobb, pultra, a kassza mellé helyezhető asztali terminál.

A hordozható típus akkumulátorral működik, míg az asztali készülékeket folyamatosan áram alatt tartani. A kisebb, hordozható modellek azonban hosszabb ideig képesek áramforrás nélkül működni.


Mire kell figyelnem, amikor POS terminál üzemeltetőt választok?


Nem csak a készülékek választéka és jellemzői különböznek egymástól, hanem az ajánlatok tartalma is. Akár kisebb, akár nagyobb vállalkozásod van, érdemes inkább olyan POS terminál üzemeltető mellett döntened, ahol bankfüggetlen készüléket bérelhetsz. Így, ha a jövőben bármi miatt számlavezető bankot váltanál, nem válik feleslegessé a terminál, ráadásul a bérlés költségei az esetlegesen felmerülő szerviz díjakat is tartalmazzák egy adott műszaki probléma esetén.

A készülék igénylése előtt mindenképp figyelj arra, hogy milyen típusú költségeket tartalmaz a POS terminál üzemeltető ajánlata. Habár ritka eset, de vannak olyan szolgáltatók, ahol akár 10 000 forintos összeget is felszámolhatnak a bankkártya olvasó terminál telepítéséért.


A bankkártya olvasó terminál telepítése lépésről lépésre


A bankkártya olvasó terminálok telepítése és beüzemelése nem egy hosszú folyamat - gyakorlatilag csak pár percet igényel. A készülék működésének az elsajátítása sem tart sokkal tovább, főleg, ha a POS terminál üzemeltető szakemberei segítenek a beüzemelésnél. 

A mellékelt kézikönyv alapján akár saját magad is beüzemelheted a készüléket, de a Novopayment szakembereire is rábízhatod ezt a feladatot. Így hasznos tanácsokat is kapsz majd a terminál mindennapi használatához.

A Novopayment-nél semmilyen rejtett költséggel nem kell számolnod, és a POS terminál beüzemeléséért sem számolunk fel extra díjat.

Alapvetően a következő lépésekből áll egy bankkártya olvasó terminál telepítése:

  1. Miután a kiválasztott készülékre elfogadtad a POS terminál üzemeltető ajánlatát, és megkötötted a saját pénzügyi szolgáltatóddal a bankkártya elfogadói szerződést, a Novopayment minden szükséges dokumentummal együtt eljuttatja az általad megadott címre az új terminálodat.
  2. A bankkártya olvasó terminál telepítéséhez először áram alá kell helyezni a készüléket.
  3. Ezután kell csatlakoztatni az általad használt hálózathoz. Mobiltelefonokhoz hasonlóan ez lehet akár Wi-Fi, kábeles, ADSL vagy mobilinternet kapcsolat.
  4. Készen is vagyunk a bankkártya olvasó terminál telepítésével, máris fogadhatod a vásárlóid bankkártyás fizetéseit!

Ezt követően tényleg pofonegyszerű a telepített eszköz használata, hiszen hasonló menürendszerrel rendelkeznek, mint az okostelefonok. Egyszerűen válaszd ki a szükséges funkciót, írd be a billentyűzet segítségével a vásárlás összegét, és a vevődnek ezek után már csak oda kell nyújtania a bankkártyáját.

Ha bármi miatt nem fogadható el egy tranzakció (akárcsak azért, mert túl rövid ideig tartotta az érzékelőnél a vevő a kártyáját), akkor azt a POS terminál hibakóddal és egy rövid szöveges magyarázattal is jelezni fogja. Ezekről részletesebben a megadott használati utasításokban olvashatsz, de akár az éjjel-nappal hívható Novopayment ügyfélszolgálathoz is fordulhatsz műszaki hiba esetén. A szükséges hibaelhárításokat legfeljebb 24 órán belül megoldjuk Neked! 


Többek között így könnyíti meg a dolgodat a Novopayment, mint POS terminál üzemeltető 


  • Egyedi fizetési megoldások, a vállalat méretétől függetlenül: partnereink megoldásait nem csak külön-külön, de akár kombinálva is tudjuk alkalmazni.
  • Se hűségidő, se rejtett költség: megbízható POS terminál üzemeltetőként a szolgáltatásunk minőségével győztük meg minden eddigi ügyfelünket.
  • Széleskörű fizetési opciók: az új Novopayment bankkártya olvasó terminálod telepítését követően minden általános betét- és hitelkártyás fizetést el tudsz majd fogadni, a SZÉP és egészségpénztári kártyás fizetések mellett.
  • Átlátható, követhető tranzakciók: minden kártyás fizetésnek a részleteit egy helyen követheted a Novopayment partnereinek online riporting rendszerén keresztül.


Ha a megbízható készülékek mellett a szakértői háttér is fontos számodra, akkor biztosan nem fogsz csalódni a Novopayment-ben, mint POS terminál üzemeltető. Fordulj hozzánk bizalommal, és kidolgozzuk a számodra legelőnyösebb ajánlatot!

Szakértő kollégáink a bankkártya olvasó terminál telepítése alatt is készen állnak válaszolni a kérdéseidre, és megtanítják Neked az eszköz használatát is pár egyszerű lépésben!


További cikkeink

Bankkártya olvasó terminál telepítése - Üzemeld be új POS terminálod könnyedén!

Bankkártya olvasó terminál telepítése - Üzemeld be új POS terminálod könnyedén!

Bővebben
POS terminál összehasonlítás - Melyek a dobogós bankkártya terminálok jelenleg a piacon?

POS terminál összehasonlítás - Melyek a dobogós bankkártya terminálok jelenleg a piacon?

Bővebben
Melyek a legjobb elektronikus fizetési módok a hazai vállalkozások számára?

Melyek a legjobb elektronikus fizetési módok a hazai vállalkozások számára?

Bővebben